Επικεφαλής

Ο Ηλίας Γεωργαλής κατάγεται από τον Αστακό. Τελείωσε την Οδοντιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και ειδικεύθηκε για έναν χρόνο στην Αθήνα. Παράλληλα έκανε μουσικές σπουδές (Ανώτερα Θεωρητικά και Βυζαντινή Μουσική).

Εντάχθηκε το 1975, στην Γ΄ Γυμνασίου, στο μαθητικό και πολιτικό κίνημα. Απ’ το 1981 ανεξάρτητος στην Αριστερά και τον Πατριωτικό Εναλλακτικό χώρο.

Δραστηριοποιείται επί χρόνια στα Κινήματα για την Οικολογία και την Αυτοδιοίκηση και είναι απ’ τα ιδρυτικά μέλη των «Πολιτών κατά του Λιθάνθρακα». Απ’ το 2008 μέχρι το 2010 ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Πανελλήνιου Δικτύου των Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων(ΠΑΝΑΚ) και υπεύθυνος για την "αντικαλλικρατική" τεκμηρίωση.

Συμμετέχει σε πανελλαδικές πρωτοβουλίες για την Ενέργεια και τη Διαχείριση των Αποβλήτων.

Απ’ το 1983 εμπλέκεται στα τοπικά ζητήματα, συμμετέχοντας στην αντίσταση για την κατασκευή διαλυτηρίου πλοίων στο Πλατυγιάλι. 
Απ’ τα ιδρυτικά μέλη της Κίνησης Πολιτών Αστακού, συλλογικότητας με σημαντικές πρωτοβουλίες (λιθάνθρακας, Κατάρ, διαφύλαξη δημόσιου χώρου, πρωτοβουλίες για συγκρότηση δικτύων παραγωγών κτλ).

Κείμενά του για τον Κοινοτισμό, την Οικολογία, τη Μουσική καθώς και την Ελληνική Ταυτότητα,  είναι δημοσιευμένα σε διάφορα έντυπα.
Είναι εν ενεργεία οδοντίατρος, έγγαμος με δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: