Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….Αστακός 23/8/2014
Γραφείο Τύπου

 Σ` ένα δημόσιο χώρο, το κλειστό γυμναστήριο του Καραμούζειου Γυμνασίου
(το οποίο- όπως μας πληροφόρησε ο πρώην δήμαρχος στη θητεία του οποίου κατασκευάστηκε-‘’είναι παράνομο όπως και όλα τα κτίρια που γίνονταν τότε’’ )
εκτελούνται κάποιες εργασίες.
  Aπευθυνθήκαμε κατά σειρά στον δήμαρχο με τον οποίο η επικοινωνία στάθηκε αδύνατη, στους δυο αντιδημάρχους κ.Μαγγίνα και Κ.Κουμανδράκη -Σαμαρά οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για το θέμα, στον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ.Μητσάνη, ο οποίος μας είπε ότι το αγνοούσε παντελώς και τέλος στον διευθυντή του γυμνασίου κ.Μπουραντά, ο οποίος γνώριζε το θέμα όταν εκ μέρους του Αίολου του ανακοίνωσαν ότι θα τοποθετήσουν παρκέ.
Επειδή λοιπόν κανείς από τους υπεύθυνους δεν γνώριζε και επειδή κανείς τους δεν κινήθηκε έστω να ενημερωθεί απευθυνθήκαμε στην αστυνομία (δεν κάναμε καταγγελία) όπου μάθαμε ότι το παρκέ το τοποθετεί ο Αίολος, με δικά του χρήματα, με δικό του εργολάβο, χωρίς μελέτη ,χωρίς άδεια ,χωρίς ενημέρωση κανενός θεσμικού οργάνου παρά μόνο με την προφορική άδεια του επερχόμενου δημάρχου κ.Γαλούνη.
Έτσι λοιπόν ένα σωματείο καταλαμβάνει ένα δημόσιο κτίριο και από το πουθενά αρχίζει να εκτελεί εργασίες λες και είναι το σπίτι του, όπου και εκεί ακόμη θα χρειαζόταν μια μελέτη, μια άδεια.
Ό,τι συμβαίνει από εδώ και κάτω οφείλεται στην ανυπαρξία δημοτικής αρχής αυτό το διάστημα, η οποία εάν υπήρχε θα έπρεπε να πράξει τα δέοντα. Κατόπιν  αυτού επικοινώνησε μαζί μας ο πρώην πρόεδρος του Αίολου,  κ.Καραγεώργος, ο οποίος προκάλεσε μια συνάντηση με παρόντες τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπή κ.Μητσάνη, τον διευθυντή του σχολείου κ.Μπουραντά, μέλη του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, μέλη του ΔΣ του Αίολου με τον αντιπρόεδρο κ.Λύχνο και τον κ.Ράιο μέλος του χορευτικού συλλόγου.
Η αποδοχή για την πραγματοποίηση της συνάντησης ήταν κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους μας γιατί και ο Αίολος θέλουμε να παραμείνει ένα ζωντανό κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας της πόλης και γιατί κάποτε πρέπει να αρχίσει  ο δήμος να λειτουργεί υπό καθεστώς νομιμότητας. Εκεί τέθηκαν τρεις όροι εκ μέρους μας  για να μην υπάρξει καταγγελία και το έργο μείνει ημιτελές.
 Πρώτον, να τηρηθεί η νομιμότητα, δηλαδή να δοθούν τα χρήματα στην σχολική επιτροπή  ως δωρεά εκ μέρους του κ.Πανταζή και η  επιτροπή θα διενεργήσει το έργο με κανόνες πλέον και όχι όπως μας αρέσει.
 Δεύτερον ότι έργο εκτελείται στο χώρο του γυμνασίου γίνεται αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου πρωτίστως και μετά των φιλοξενούμενων, δηλαδή το παρκέ να χρησιμοποιείται από τους μαθητές  χωρίς όρους και αστερίσκους. Το  κλειστό γυμναστήριο είναι ιδιοκτησία του Καραμούζειου Γυμνασίου και του Δήμου και είναι οι μόνοι που έχουν αρμοδιότητα και λόγο για τη χρήση του. Όποιες εργασίες εκτελούνται στο χώρο ,πρέπει να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη τους και -πρωτίστως -αφού εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών του και –σε δεύτερο επίπεδο –τις ανάγκες των όποιων φιλοξενούμενων.

  Τρίτο να δοθεί οριστική λύση στο θέμα κλειστού γυμναστηρίου για χρήση από τους συλλόγους του δήμου (εκτός της σχολικής μονάδας).
Το... «κόσμημα»του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου που βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη δε θα αποπερατωθεί με ευχολόγια. Να αναζητηθούν άμεσα λύσεις που θα βγάλουν την κατάσταση από το τέλμα βρίσκοντας χρηματοδότηση(π.χ. το πρόγραμμα ‘’ΘΗΣΕΑΣ’’, χορηγίες κλπ).Μόνο έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες της νεολαίας του Δήμου και των άλλων ομάδων που θα κάνουν χρήση του χώρου.  Επισημαίνουμε την ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών οι οποίες κατόρθωσαν να χάσουν τα χρήματα του ΘΗΣΕΑ και να «οδηγείται» το έργο εκτός προγράμματος. Όλοι τώρα, οι όψιμοι μπασκετόφιλοι, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους

Η απόλυτη θέση μας είναι πως:
-Η αναζήτηση και ο καταλογισμός ευθυνών για τη κατάντια της κοινωνίας του Ξηρομέρου ,δεν είναι εμπάθεια αλλά ο  δρόμος για τη χάραξη μιας άλλης πορείας
.
-Φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής χτυπιούνται μόνο όταν όλοι υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια των δημοσίων έργων και εν γένει της λειτουργίας των δημοσίων φορέων.

-Σε μια κοινωνία σε αποσύνθεση ,όπου ο αγώνας για επιβίωση καθίσταται μοναδικός στόχος, ευδοκιμεί η ανάδειξη ‘’σωτήρων’ του τόπου, ισχυρών και παντοκρατόρων , που δε λογοδοτούν σε κανέναν και προσπαθούν να μας εθίσουν στην ιδέα ότι όλα είναι δυνατά και επιτρεπτά.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο δικός μας ρόλος –σταθερά και ανυποχώρητα –θα είναι η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος ,η ανάδειξη  των προτεραιοτήτων και των αναγκών  της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: