Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΕΓΩ !!!ο πρόεδρος του χωριού



Τα περισσότερα χρόνια της θητείας τους είναι σιωπηλή σχεδόν αόρατοι .. λίγο πριν έρθουν οι εκλογές αρχίζουν να μιλάνε και να μιλάνε ακατάσχετα, θυμούνται όλα τα προβλήματα του χωριού τους και κάποια από αυτά τα δημοσιοποιούνε στο διαδίκτυο άλλοτε με τρόπο καταγγελτικό και άλλοτε ως αναφορά μόνο και μόνο για ΄΄πυροβολήσουν’’ την δημοτική αρχή που με την δική τους προσπάθεια έγινε δημοτική αρχή (((βλέπετε Καραϊσκάκη)))

Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή τους να στηρίξουν τον υποψήφιο δήμαρχο και ποια συμφωνία χάλασε και τώρα αλλάζουνε στρατόπεδο
Οι προσωπικές επιλογές των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων θα έπρεπε να απασχολούν κυρίως τους συχωριανούς τους. Έχει ποτέ μαζέψει κάποιος τους συχωριανούς του σε ένα καφενείο να τους εξηγήσει και να δικαιολογήσει την επιλογή του ..

Τα περισσότερα χρόνια της θητείας τους είναι σιωπηλοί, σχεδόν αόρατοι. Οι μισοί από αυτούς, για να μην πω το 70%, δεν έχουν έρθει ποτέ σε κανένα δημοτικό συμβούλιο. Αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του χωριού με τρόπο κωλαούζικο ( κατευθείαν στο γραφείο του δημάρχου ή ακόμα και στο σπίτι του). Κάποιες λέξεις όπως θεσμός, αίτηση, έγγραφο κτλ είναι άγνωστες λέξεις.
Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο όπως αυτή η περίπτωση του αντλητικού στο δημοτικό διαμέρισμα της Μαχαιράς. Η δημοτική αρχή που πάει τώρα σπίτι της ..είναι τόσο ανίκανη που δεν κατάφερε να αλλάξει τα αντλητικά των δημοτικών διαμερισμάτων και τις δύο φορές που έστειλε αίτημα στην Αποκεντρωμένη και τις δύο φορές το αίτημά τους ακυρώθηκε. Στην δε Mαχαιρά η προσπάθεια να ‘’περάσει’’ η αλλαγή του αντλητικού από την περιφέρεια ήταν ιδιαίτερα έντονη και η αίτηση πήγε χέρι χέρι αλλά η ασχετοσύνη και η προχειρότητα της δημοτικής αρχής ήταν τόσο μεγάλη που και πάλι η απόφαση τους ακυρώθηκε και ήταν μία ακόμα από τις πολλές αποφάσεις που η αποκεντρωμένη έστειλε πίσω ως άκυρες.
Σε αυτό το σημείο θέλω να εκφράσω την απορία μου. τσίπα -φιλότιμο δεν έχει ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος που υπογράφει αυτή την απόφαση και την στέλνει στην Αποκεντρωμένη για έγκριση; πως νιώθει όταν αυτή δεν εγκρίνετε; δεν νιώθει άχρηστος; Ανίκανος; Δεν τον προσβάλει αυτό ;
Η ιστορία της Μαχαιράς και η αλλαγή του αντλητικού είχε απίστευτο τέλος.
Αφού δεν μπόρεσε η κ Σαμαρά να αλλάξει με τρόπο νόμιμο το αντλητικό, τότε έκανε κάτι πολύ απλό. Το αντλητικό το έκανε δωρεά ο σύζυγος της στο χωριό.
Και το κερασάκι …ο πρόεδρος του χωριού ήταν όλο χαρά και έστειλε και ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο . Την ανικανότητα της δημοτικής αρχής την κάνουμε δωρεά και όλα καλά, ούτε γάτα ούτε ζημιά .. ο εν λόγο πρόεδρος είναι ξανά υποψήφιος με την κ Σαμαρά.
Αναρωτήθηκαν οι συχωριανοί του εν λόγου πρόεδρου πως και γιατί επέλεξε ξανά την κ. Ντίνα αφού σε όλη την διάρκεια της θητείας του πέτυχε για το χωριό το απόλυτο τίποτα.
Κάθε χωριό του Ξηρομέρου έχει και μια ανάλογη περίπτωση προέδρου που χρίζει επιστημονικής μελέτης για να μην το εξειδικεύσω και πω ψυχιατρικής .Ο πρόεδρος της Σκουρτούς παραιτήθηκε με ανακοινώσεις κρότου λάμψης. Δείτε τι έλεγε τότε ο πρόεδρος
http://xiromeronews.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2076.html .Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του χωριού λέει ότι η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα, αλλά σήμερα καλεί τους συχωριανούς του να ψηφίσουν ξανά την κυρία τίποτα. Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή στον Πρόδρομο
ΟΙ υποψήφιοι διαλέγουν τους προέδρους του κάθε χωριού με βάσει τα σόι του. Η ματαιοδοξία κάποιων ανθρώπων σκεπάζει κάθε ενδιαφέρον ουσιαστικό για το χωριό τους. Και αν δεχθούμε όλα όσα ακούγονται δεξιά και αριστερά για μικρά και μεγάλα ποσά τότε οι κάτοικοι κάποιων χωριών ζούνε αυτό που τους αξίζει. Δεν μπορούν να ζήσουν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Δεν νομίζω να χρειάζεται άλλη εξήγηση, τα χωριά του Ξηρομέρου έχουν βουλιάξει στην μιζέρια και την απομόνωση που τα οδηγούν οι κάτοικοι και οι πρόεδροι τους !!!

ένας άλλος πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: