Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών για την εκλογική μάχη και το αποτέλεσμα


Πολίτες-Δημότες του Ξηρομέρου,

Το αποτέλεσμα των εκλογών οφείλει να βάλει όλους μας σε βαθιά περίσκεψη. Να σκεφτούμε ότι η Δημοκρατία στηρίζεται στους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να την υπερασπίζονται σε κάθε τους δημόσια πράξη. Οι εκλογές μπορεί να είναι γιορτή της Δημοκρατίας αλλά ενίοτε -και η ιστορία το έχει δείξει αυτό- μπορεί να είναι και Βατερλώ της. Οι προχθεσινές εκλογές στο Ξηρόμερο δεν έγιναν με όρους σύγκρουσης προτάσεων, αντιλήψεων για την αυτοδιοίκηση και αξιολόγησης των προσώπων, αλλά με όρους εμπορίας ελπίδων και ασφυκτικής προσωπικής πίεσης. Όλοι γνωρίζουμε… Μα είναι φανερό πως δεν αντισταθήκαμε όλοι. Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» επιχείρησε να θέσει στους πολίτες τα πραγματικά διλήμματα και το πραγματικό Αυτοδιοικητικό Περιεχόμενο. Αυτό δεν έγινε κατορθωτό στο βαθμό που θέλαμε.

Πρώτα – πρώτα ευχαριστούμε τους πολίτες που μας στήριξαν και αντιστάθηκαν στην πίεση. Να είναι βέβαιοι ότι δε θα διαψεύσουμε την επιλογή τους. Θα υπερασπιστούμε το Κοινωνικό Συμφέρον. Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» δεν θα περιοριστεί στη δημιουργική παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω των αντιπροσώπων της. Θα έχει πάντα ενημερωμένο, συμμέτοχο και ελεγκτή τον Πολίτη μέσα από δημόσιες ανοιχτές διαδικασίες.

Θεωρούμε ότι οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, για το Ξηρόμερο έχει χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία. Κανείς απ’ τους δύο συνδυασμούς δε μπορεί να διασφαλίσει την τοπική Αυτοδιοίκηση, την τοπική Δημοκρατία, τους Θεσμούς και την Ανάπτυξη. Κάναμε ως κοινωνία ένα βήμα πίσω αλλά η φωνή μας δε θα σιγήσει. Με το προχθεσινό αποτέλεσμα αποδείξαμε ότι δε θα περάσουμε στο περιθώριο αλλά θα είμαστε ο πυρήνας της Αντίστασης. Με αναφορά μόνο στους πολίτες. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα θεωρούμε ότι οι ψηφοφόροι μας έχουν την ωριμότητα να κάνουν αυτό που πρέπει στην κάλπη της Κυριακής. Δεν κινδυνολογούμε και δεν εννοούμε το «εάλω η πόλις», αλλά το «έχουν γνώση οι φύλακες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: