Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η΄ τώρα ή ποτέ!




 

Γράφει ο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ.


  Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των διλημμάτων στον πολιτικό λόγο. «Χρεοκοπία ή μνημόνιο», «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και πόσα άλλα διλήμματα δεν μας  τέθηκαν τα τελευταία χρόνια ζητώντας μας να αποφασίσουμε το ένα ή το άλλο. Τα περισσότερα είναι ψευδεπίγραφα ή κενά περιεχομένου, κυρίως όμως τα διλήμματα είναι διχαστικά, οδηγούν σε αντιπαλότητες και εντείνουν την πόλωση. Πιστεύω πως στην ζωή και κυρίως στις δημοκρατικά δομημένες κοινωνίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα και συνεπώς δεν υπάρχει θέση για κανένα δίλημμα προς τους πολίτες που θα φαντάζει ανυπέρβλητο εμπόδιο.
  Γιατί όμως όλος αυτός ο πρόλογος ενώ έχω ήδη αρχίσει αυτό το κείμενο με ένα δίλημμα; Γιατί ορισμένες φορές τα ερωτήματα με διττή έννοια έχουν πραγματική αξία να τίθενται, όπως στην προκειμένη περίπτωση των επερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη νέας δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ξηρομέρου.  
  Το ζήτημα που τίθεται τώρα ή ποτέ, αφορά στην ουσιαστική αλλαγή πορείας που πρέπει να συντελεστεί στο δήμο μας. Αλλαγή στον τρόπο άσκησης της διοίκησης, την νοοτροπία εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών, όπως επίσης αλλαγή και στα πρόσωπα που συνεχώς μένουν γαντζωμένοι  στις θέσεις  ευθύνης  λες και είναι πατροπαράδοτο τους δικαίωμα.
Ξεκάθαρα λοιπόν προτάσσεται το ερώτημα:
Ø  Τώρα ή ποτέ.  Πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με τις λογικές εκείνες που θέλουν τον δημαρχιακό θώκο ως μια άλλη κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλένουν τα αμαρτήματά τους.
Ø    Τώρα ή ποτέ. Να απαλλαγούμε από αυτούς που θέλουν την εξουσία για την εξουσία και τη θέση του δημάρχου για την ικανοποίησης των ματαιοδοξιών τους, κάνοντας μάλιστα τα πάντα για να το καταφέρουν.
Ø    Τώρα ή ποτέ. Να σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο του υπόγειου χρήματος, της διαπλοκής με κάθε είδους συμφέροντα, της ανήθικης εκμετάλλευσης των αδυνάτων που αντί πινακίου φακής ξεπουλάνε ψήφους και συνειδήσεις.
Ø  Τώρα ή ποτέ γιατί ύστερα θα είναι αργά.
  Δεν θα είναι απλά μια χαμένη πενταετία που θα φέρει σε δυσμενή θέση όλο τον τόπο. Το να εκλεγεί ένα ακόμη συμβιβασμένο με τα συμφέροντα δημοτικό συμβούλιο θα είναι το λιγότερο κακό. Αυτό που οφείλουμε να πατάξουμε οριστικά είναι η νοοτροπία της εξαγοράς που θα εγκατασταθεί σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τον τόπο μας και θα επισκιάζει τα πάντα. Ακόμη και οι νέοι άνθρωποι που θα θελήσουν να εμπλακούν στα κοινά θα μπολιαστούν με αυτή τη νοσηρή νοοτροπία της συναλλαγής. Την νοοτροπία του πληρώνω και θα καταφέρω ότι θέλω, πληρώνω και έχω στόματα κλειστά και εξασφαλισμένη στήριξη. Για το λόγο αυτό λέμε φτάνει πια, αλλαγή πορείας τώρα.
  Το Ξηρόμερο έχει επιλογή. Επιλέγει την Συμπολιτεία Ξηρομεριτών γιατί είναι η μόνη παράταξη που έχει την  ικανότητα να μας βγάλει από το αδιέξοδο. Επιλέγει μια ομάδα ανθρώπων με αίσθημα ευθύνης, γνώση, εμπειρία αλλά και τη βούληση να διεκδικήσει, να παλέψει και να κερδίσει όσα μας αξίζουν. Παλεύουμε για ένα δήμο βιώσιμο, με κοινωνικές δομές και αλληλεγγύη. Διεκδικούμε ένα δήμο που θα κάνει βήματα προόδου με έργα και υποδομές για την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων. Το όραμά μας είναι μια δημοτική Αρχή με ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης, με επίκεντρο τον πολίτη και σχέδιο δράσης για κάθε πτυχή της κοινωνίας. Οικονομία, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, τίποτα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του. Μέριμνα για καθετί με γνώμονα το κοινό συμφέρον και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες αλλά και τις παραδόσεις κάθε περιοχής.
Τούτη την κρίσιμη ώρα δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή.
ü  Αλλάζουμε πορεία
ü  Δίνουμε νέα προοπτική
ü  Αναδημιουργούμε τον δήμο μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: