Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

"Ψήφισέ με, κι εγώ θα σε βάλω στα ψάρια"...


Με αφορμή την ανάρτηση από το Mytikas press κειμένου, που αναφέρεται στην εταιρεία ΝΗΡΕΑΣ ως μοχλού πολιτικών ζυμώσεων στην περιοχή του Ξηρομέρου, παραθέτουμε την απάντηση του ΝΗΡΕΑ αλλά και το σχόλιο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στους ισχυρισμούς του κου Χατζημανωλάκη, Γεν.Δ/ντή Ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας.
Δελτίο τύπου του Ομίλου Νηρέα

Αγαπητοί Κύριοι,
Απαντώντας στο σχόλιο σας το σχετικό με την ανακοίνωση του Νηρέα, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Κατ' αρχήν ήταν παράλειψη μας που δεν σας αποστείλαμε την ανακοίνωση μας και ζητούμε συγνώμη γι αυτό, υποσχόμενοι ότι δεν θα ξανασυμβεί.
Είναι απολύτως βέβαιο ότι πάρα πολλοί χρησιμοποιούν τις υποτιθέμενες διασυνδέσεις τους με τον Νηρέα, υποσχόμενοι, μεταξύ άλλων, θέσεις εργασίας σʼ αυτόν. Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να παρακολουθούμε και να παρεμβαίνουμε σε τυχόν τοποθετήσεις ορισμένων που όλως ανεύθυνα επιχειρούν να εμπλέξουν τον Ομιλό μας στις προσωπικες τους υποθέσεις. Θεωρούμε όμως ότι αργά ή γρήγορα αποδεικνύεται ότι αυτές οι τοποθετήσεις είναι ανυπόστατες και καταρρίπτονται από μόνες τους.

 
Σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι όποιος κάτοικος της περιοχής ψάχνει για δουλειά, στον Όμιλο μας, δεν χρειάζεται να απευθύνεται πουθενά αλλού, πέρα από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην περιοχή και μέσω των εταιρικών διαδικασιών.
Όπως γνωρίζετε, ο Νηρέας, απασχολεί ντόπιο προσωπικό όχι μόνο στις μονάδες του αλλά και υλοποιώντας βήμα προς βήμα τις υποσχέσεις του για ανάπτυξη στην περιοχή, στηρίζοντας άμεσα κι έμμεσα την οικονομία της.
Μέσα στην πρωτοφανή κρίση, υλοποιήσαμε μία τεράστια επένδυση αξίας 3 εκ. €, στην περιοχή της Τσαπουρνιάς, εκσυγχρονίζοντας υπάρχουσες εγκαταστάσεις και δημιουργώντας ένα κόσμημα για την περιοχή, το διαμετακομιστικό κέντρο μας με 65 εργαζόμενους προς το παρόν, που αποτελούν μέρος του συνολικού μας σχεδιασμού για το συγκεκριμένο κέντρο.
Τέλος αναφορικά με το χωροταξικό σχέδιο και τις προθέσεις μας για περαιτέρω επέκταση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων μας, σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να αναπτυχθούμε έξω από την περιοχή του Αστακού, πολλώ δε μάλλον σε περιοχές έντονα τουριστικές. Εξʼ άλλου ποτέ μέχρι σήμερα δεν κάναμε καμία παραγωγική μας μονάδα, χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.
Αλλά ακόμα και στην περιοχή του Αστακού δεν θα γίνει καμία περαιτέρω επένδυση εάν αυτή συγκρούεται με τα συμφέροντα και το λαϊκό αίσθημα των κατοίκων, παρόλο που προφανώς κάτι τέτοιο θα βοηθούσε σημαντικά την τοπική κοινωνία που τόσο πλήττεται από την ανεργία και την έλλειψη επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Εξ άλλου η ιστορία μας στην περιοχή το έχει πολλαπλά αποδείξει.
Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Με εκτίμηση
Για τον Όμιλο Νηρέα
Μιλτιάδης Χατζημανωλάκης
Γενικός Δ/ντής Ιχθυοκαλλιέργειας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ
Κύριε Χατζημανωλάκη
Ξεκινώντας δεν άντεξα και μπήκα στον πειρασμό να αρχίσω το κείμενο που ακολουθεί από το τέλος της επιστολής σας, κυρίως για να σχολιάσω την έπαρση, την αλαζονεία και την περιφρόνηση που περικλείει η φράση "αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας".
Σε ποιους απευθύνεστε; Με ποιο δικαίωμα υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας; Για ποια αλήθεια μιλάτε;
Αν θέλετε να μιλήσετε σοβαρά με τους πολιτες του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, να αποσύρετε άμεσα αυτή την τρισάθλια ανακοίνωση και να ξαναπιάσετε το νήμα από την αρχή.
Τι σημαίνει ότι πολλοί μπορεί να μιλούν ΕΞ ονόματος του νηρέα; ΜΟΝΟ ένας μιλάει ΕΞ ονόματος του Νηρέα κι αυτός ειναι ο κ.Γαλούνης, και να θεωρήσετε βέβαιο ότι τίποτε δεν ειναι ανυπόστατο και καταρριπτέο. Απεναντίας, όλα επιβεβαιώνονται και αν θέλετε και ονόματα. Επειδή ο τόπος μας ειναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε, μπορούμε να τα αναφέρουμε κι αυτά.
Δηλώνετε ψέματα όταν λέτε ότι όποιος θέλει δουλειά μπορεί να απευθύνεται στην εταιρεία. Όποιος θελει να δουλέψει στο Νηρέα ξέρει που θα απευθυνθεί, πάντως όχι στον υπεύθυνο της εταιρείας. Πιο παλιά στο δημαρχείο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, και τωρα σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο.
Ο Νηρέας λέτε ότι απασχολεί ντόπιο προσωπικό!!!!!! Τι λέτε!!!!!! Εχουμε μείνει ενεοι!!!!!Τέτοια παραχώρηση!!! Πρέπει να ορίσουμε και μια μέρα μες στο χρόνο που θα τη γιορτάζουμε προς τιμή των διοικούντων του Νηρέα.
Αλλά επειδή κοντά σ´αυτά τα ωραία, αναφέρετε και τη λέξη ανάπτυξη, μπορείτε να μας πείτε απο τα 500 εκατομμύρια ευρώ που έχετε δανειστεί, πόσα επενδύσατε σ´αυτόν τον έρμο τον τόπο και πού ακριβώς; Με χαρτιά παρακαλώ, όχι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.
Την αγάπη σας για το περιβάλλον την έχουμε -μετά από τόσα χρόνια- διαπιστώσει, με τελευταίο δείγμα την απόρριψη όλων των ελαστικών που ήταν αποθηκευμένα στις αποθήκες της ΕΑΣ σε παρακείμενο χωράφι αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις. Η ευαισθησία σας και η βοήθειά σας για την απομάκρυνση των ελαστικών ήταν μνημειώδης και παράδειγμα αυταπάρνησης και αλληλεγγύης για τις επόμενες γενιές. Αν δεν είχαμε κινητοποιηθεί μέσω της κίνησης πολιτών, τα ελαστικά θα ήταν ακόμη εκεί και σεις δεν θα είχατε σταματήσει να λέτε τις ίδιες ανοησίες που λέτε και σήμερα, ότι δηλαδή ενδιαφέρεστε για τον τόπο.
Ο τόπος όμως δεν είναι κάτι αφηρημένο. Δεν είναι ο μισθός που δίνεται δεν δίνεται κάθε μηνα (;). Είναι οι άνθρωποί του, που δεν ανέχονται να τους κοροϊδεύουν διάφοροι απίστευτοι τύποι σαν κι εσάς, ούτε να εκμεταλλεύονται την αγωνία τους για δουλειά διάφοροι απίστευτοι υποψήφιοι σαν τον κ. Γαλούνη.
Αυτά λοιπόν, πως το λέτε; "για την αποκατάσταση της αλήθειας".
Υ.Γ.Ειναι η πρώτη και τελευταία φορά που υφιστάμεθα την ταλαιπωρία του διαλόγου με άτομα που συμπεριφέρονται ως εισβολείς και όχι ως ευεργετηθέντες φιλοξενούμενοι.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: