Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κέντρο Υγείας Μύτικα



Θνησιγενές απ΄ την αρχή του το Κέντρο Υγείας Μύτικα, στην συγκυρία αυτή κινδυνεύει να κλείσει.
Η αλήθεια είναι πως μετά τα πρώτα χρόνια ίδρυσης τους, τα σχέδια για την πρωτοβάθμια υγεία όλο και ασθενούσαν, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί στην πράξη ένα συνολικό σχέδιο πρωτοβάθμιας περίθαλψης- πρόνοιας. Ουσιαστικά τα Κέντρα Υγείας λειτούργησαν σαν Αγροτικά Ιατρεία, απογυμνωμένα από ειδικότητες, εργαστηριακές λειτουργίες, χωρίς δυνατότητα έστω και ημερήσιας νοσηλείας.

Με αυτή την έννοια σε όλο τον δήμο σήμερα έχουμε ως δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη, ένα δίκτυο αγροτικών ιατρείων συνδεδεμένων με ένα νοσοκομείο. Όποιοι κι όσοι έχουν σωθεί το οφείλουν στον ζήλο του προσωπικού κι όχι στις δυνατότητες του συστήματος. Προσοχή όμως: Αυτό το τελευταίο δεν είναι λίγο! Αν το Κέντρο Υγείας του Μύτικα κλείσει δεν τίθεται θέμα –γενικά κι αόριστα- ποιότητας περίθαλψης, αλλά επιβίωσης των κατοίκων του Μύτικα και των νησιών Καλάμου και Καστού.
Σα Συμπολιτεία Ξηρομεριτών θα αντισταθούμε σε κάθε τέτοια απόπειρα. Για μας δεν τίθεται θέμα ανασχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη της περιοχής μας χωρίς να έχει προηγηθεί Σχέδιο Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης- Πρόνοιας στο δήμο Ξηρομέρου, επεξεργασμένο από τους κατοίκους της περιοχής και το προσωπικό των Κ.Υ. και των αγροτικών ιατρείων του δήμου.
Κοινοποιούμε επιστολή σχετική σήμερα προς το Υπουργείο Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, στα πλαίσια διαμόρφωσης του Προγράμματος της Παράταξής μας θα συνδιαμορφώσουμε σχετικό προσχέδιο με τους δημότες. Καμιά σκέψη δεν μπορεί να γίνει για κλείσιμο του Κ.Υ. Μύτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: