Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα των πολιτών για Κοινή Συλλογικότητα

Ζούμε κοσμοϊστορικά γεγονότα, το τέλος μιας εποχής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην οικουμένη.
Το παγκόσμιο «σύστημα» κλονίζεται συθέμελα κι η αστάθειά του είναι η απόδειξη της βαθειάς και μη αντιστρεπτής κρίσης του.
Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, ό,τι γνωρίζαμε αμφισβητείται και τίποτα πια δεν είναι δεδομένο.
H Κρίση του Παγκόσμιου συστήματος εκδηλώνεται στην περιφέρεια αναδεικνύοντας τις εθνικές και τοπικές ιδιαιτερότητες.
Στην Ελλάδα ένα στρεβλό μοντέλο επιβεβλημένο απ’ τις παρασιτικές ελίτ έφτασε να μετατρέψει την δημοσιονομική κρίση σε κρίση Κυριαρχίας με την « αρωγή» των διεθνών κερδοσκόπων και της υποτελούς κυβερνητικής συμμορίας.
Το αληταριό των «εθνικών αντιπροσώπων» που υπέγραψε το Μνημόνιο, τη Δανειακή Σύμβαση, το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο είναι υπόλογο απέναντι στην Ιστορία για Εθνική μειοδοσία και θα λογοδοτήσει γι αυτό.
H πλειοψηφία των νόμων, απ’ τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο ως την εφεδρεία και τις απολύσεις κινούνται εκτός συνταγματικών ορίων.

Οι μισθοί κι οι συντάξεις διαλύονται, το κράτος πρόνοιας εκριζώνεται, η δημόσια περιουσία πλιατσικολογείται κι αυτό ονομάζεται σχέδιο σωτηρίας.
Την ίδια ώρα που οι διεθνείς και ντόπιοι κερδοσκόποι θησαυρίζουν η ελληνική κοινωνία εξαθλιώνεται οικονομικά και ολόκληρες ομάδες περιθωριοποιούνται.
Για την νεολαία το μέλλον διαγράφεται ζοφερό και μόνη ατομική λύση φαντάζει η μετανάστευση.
Ταυτόχρονα ο νέο-οθωμανισμός επεκτείνει τις επιρροές του, χωρίς καμιά ελληνική αντίσταση και στρατηγική.


Συμπολίτες,

Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο η χώρα βυθίζεται στην Κατοχή ,την εξάρτηση, την κοινωνική εξαθλίωση ενώ το Σύνταγμα καταλύεται. Βρισκόμαστε υπό κατοχή!
Ό,τι κατακτήθηκε στο Εθνικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο ανατρέπεται βίαια.
Το μεταπολιτευτικό οικοδόμημα καταρρέει και μαζί του καταρρέουν κι οι ελίτ που το έκτισαν και το στελέχωσαν.
Σ’ αυτό το θλιβερό τοπίο μία μόνο αισιόδοξη προοπτική υπάρχει:
Όλα να χτιστούν από την αρχή, να προχωρήσουμε σε ριζικές ανατροπές νοοτροπιών και ρήξεις και νέες συνθέσεις θεσμών, συλλογικοτήτων, αναπτυξιακών μοντέλων, οργάνωσης του βίου. Αυτή η μάχη προϋποθέτει έναν συνεχή αγώνα Αντίστασης στην Τρόικα και την κυβέρνηση, ενάντια στην κατοχή και την εξάρτηση. Μέσα σ’ όλα αυτά νέες μορφές αλληλεγγύης και αδελφότητας πρέπει να αναπτυχθούν για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που είναι μπροστά μας.
Η διάλυση του Κράτους και της Κοινωνίας περιλαμβάνει και την Αυτοδιοίκηση.
Μια εμπνευσμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στη διάλυση των πάντων. Αλλά αυτή έχει καταργηθεί ήδη με τον Καλλικράτη, όπως είχαμε προβλέψει.


Τι γίνεται στο Δήμο μας;

Στο Δήμο μας βιώνουμε όλα τα προβλήματα της κρίσης με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας και τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αστακού. Εκτός από την οικονομική πίεση που οδηγεί σε εξαθλίωση το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων, εδώ έχουμε και τα αδιέξοδα ενός κρατικοδίαιτου ξεπερασμένου αγροτικού μοντέλου και την παντελή έλλειψη ενός συνολικού εναλλακτικού αναπτυξιακού οράματος. Αν προσθέσει κανείς την Τοπική διάλυση των δημόσιων και προνοιακών υπηρεσιών έχουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης.
Σε αυτή τη συγκυρία η Τοπική Διοίκηση προχωράει (στα χνάρια της κυβέρνησης) σε υπέρογκες, παράνομες, αναιτιολόγητες αυξήσεις τελών. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα φάνηκε η ένδεια, η ανικανότητα και η μωροφιλοδοξία των τοπικών κυβερνητών. Προσωπικές πολιτικές που σκοπό έχουν να φτιάχνουν το προφίλ φιλόδοξων ατόμων σε απόλυτη αναντιστοιχία με το κοινό καλό.
Ο Αστακός μεταμορφώνεται σε ανθόκηπο και το Ξηρόμερο σε ξερότοπο, χωρίς σχολεία, χωρίς βιβλία, χωρίς υγεία, χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική.
Χαρακτηριστική της απαξίωσης των θεσμών και της ανοχής της αντιπολίτευσης είναι η παράνομη μη σύγκλειση της Επιτροπής Διαβούλευσης, της μόνης επιτροπής που εκπροσωπούνται άμεσα οι φορείς και οι πολίτες και που σύμφωνα με το νόμο συγκαλείται τουλάχιστον κάθε τρείς μήνες. Κανείς εκλεγμένος δεν μιλάει γι΄αυτό!


Καλούμε τους Πολίτες στις 12 Νοέμβρη 2011 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Ξηρομέρου για να συναποφασίσουμε τις νέες πρωτοβουλίες.


-Να αντισταθούμε στην εθνική εξάρτηση
-Να φύγει η κατοχική κυβέρνηση και η τρόικα
-Να οικοδομήσουμε νέες συλλογικότητες
-Να πάρουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης
-Να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε την κοινωνία
-Να παρέμβουμε Δυναμικά στην Αυτοδιοίκηση.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: