Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Διαβάστε την ΚΥΑ για το Πλατυγιάλι

Όταν το θέμα της αλλαγής περιβαλλοντολογικών ήρθε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο,  ο Νομάρχης κ. Σώκος  αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι είναι η πιο σπουδαία απόφασή στην ιστορία του νομαρχιακού συμβουλίου και τάχθηκε  υπέρ της αλλαγής τον όρων . Χωρίς αμφιβολία ήταν σημαντική και ιστορική εκείνη η απόφαση.    Την ιστορικότητα εκείνης της απόφασης φαίνεται να την αντιλήφθηκαν μόνο 9  νομαρχιακοί σύμβουλοι που είπαν oxι στην αλλαγή των  περιβαλλοντολογικών όρων στην ΝΑΒΙΠΕ  του Πλατυγιαλίου . Οι 9 νομαρχιακοί σύμβουλοί ήταν λίγοι και η ιστορία έγραψε…  η Νομαρχία Αιτωλ/νιας γνωμοδότησε   θετικά στην αλλαγή των περιβαλλοντολογικών όρων.
Η άποψή μου είναι ότι αυτή η γνωμοδότησή ήταν μια απόφασή κόλαφος , ταφόπλακα για το μέλλον του Αστακού και της Αιτ/νιας . Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση βασίστηκε σε αυτή την θετική γνωμοδότηση του Ν.Σ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.
Η Κ.Υ.Α της 7ης  Σεπτεμβρίου αλλάζει το πλαίσιο της ΝΑΒΙΠΕ και ξεχνάμε όλα όσα ξέρουμε για τον τρόπο που λειτουργούσε ως σήμερα το λιμάνι. Από 7 Σεπτεμβρίου 2010 και μετά στο Πλατυγιάλι όλα επιτρέπονται, πυρηνικά απόβλητα , τοξικά και ότι άλλο βρόμικο υπάρχει . Η ΝΑΒΙΠΕ του Πλατυγιαλιού είναι πια μια βιομηχανική ζώνη υψηλής όχλησης με ότι αυτό συνεπάγεται.  Μπείτε στο κόπο να διαβάσετε την παρακάτω Κ.Υ.Α και θα καταλάβετε ότι οι άραβες είναι παραγωγή λουλουδιών σε σχέση με αυτό που μπορεί να έρθει στο μέλλον..
 K.Y.A 7/9/010 PLATYGIALI                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες μας την άποψή σου: